ÖGONBRYN

Ögonbrynen ramar in Dina ögon och framhäver ansiktets karaktär. Ett par välskötta och estetiskt tilltalande bryn kan göra fantastiskt stor skillnad på ett ansikte.

Vi använder en teknik som heter Microblading men som även kallas mikrobladsteknik, 3D, 6D eller eyebrow embrodery. Metoden, som är den senaste, innebär en semipermanent lättare tatuering av huden. Den håller mellan 1-5 år beroende på hudtyp och skötsel av tatueringen.

Brynen jämnas ut och luckor fylls i med nyskulpterade “strån” som rispas i huden och fylls med färg. Detta skapar ett naturtroget och vackert resultat.

pf.jpg

SÅ GÅR EN BEHANDLING TILL

Behandlingen börjar med en konsultation där vi pratar om färg och form.
När vi mäter och ritar upp brynen utgår vi från en mall och vissa linjer i ansiktet (se exempelbild). Tjocklek och form skapas efter Dina önskemål, men ögonbrynen måste fortfarande se balanserade ut i ansiktet. När Du är nöjd kan behandlingen påbörjas.

Om Du önskar så läggs en bedövningssalva över brynen för att minska eventuellt obehag. Det är väldigt individuellt hur man upplever känslan. För en del krävs det mer bedövning medan andra inte tycker att det behövs alls. Du bestämmer.

När microbladingen utförs ligger Du på en brits och blundar i en avslappnande miljö. Bladingen sker växelvis med färgpåfyllning. Vi torkar och fyller på emellanåt. Bedövning läggs igen vid önskemål.

När ögonbrynen är nygjorda ser de oftast väldigt mörka ut och det är inte ovanligt att de uppfattas som för mörka. Så är det nästan alltid men då är det viktigt att känna till att färgen avtar med upp till 60% inom de första 4 veckorna.
Efter behandlingen får Du med dig skötselråd samt en liten burk salva.

Vi bokar in ett kostnadsfritt återbesök som sker tidigast 4 veckor efter behandlingen. Vid det besöket görs eventuell påfyllning och korrigering.


Färgerna vi tatuerar med är noga utvalda och av högsta kvalitet. De är fria från tungmetaller, gifter, parabener, samt allergi- och cancerframkallande ämnen. Hygienen är väldigt viktig för oss och vi använder självklart enbart engångsförpackade nålar.

VIKTIGT!

Du skall vid behandling inte;

  • Ha Cancer, Epilepsi, Diabetes eller vara organtransplanterad

  • Ha anlag för keloidärrbildning

  • Vara gravid 

  • Äta blodförtunnande mediciner eller ha hjärt- och kärlsjukdom

  • Ha sår, utslag, Acne, Psoriasis, Rosacea eller eksem i området

  • Gjort djupgående hudbehandling i området de senaste 2 veckorna

  • Ha någon blodsmitta, blödarsjuka

  • Ha någon pågående infektion i kroppen, tex. Herpes

  • Vara nysolad

Samma dag som behandlingen ska Du undvika kaffe, energidryck, alkohol och blodförtunnande läkemedel (tex Magnesyl, Aspirin).